SIGURNOST JE ILUZIJA

Vil Smit osjetio na svojoj koži: Bogatstvo nije dovoljno za sreću

Moramo naučiti živjeti sa spoznajom da sve može nestati u jednoj sekundi

Vil Smit. Agencije

L. S. R.

24.5.2022

Vil Smit (Will Smith) gostovao je u Netflixovom šou "My Next Guest Needs No Introduction" (Mog sljedećeg gosta ne treba posebno predstavljati), koji vodi Dejvid Letreman (David Letterman). Emisija je snimana prije dodjele Oskara tako da nije bilo riječi o incidentu, a Smit je ispričao svoje iskustvo s drogama i kako je do njega uopće došlo."

Leterman je spomenuo anegdotu iz Smitove knjige u kojoj opisuje razgovor s  Džejsmom Njtunom Hauardom (James Newton Howard), koji je radio muziku za film "Ja sam legenda". U razgovoru je spomenuto kako je film prvog vikenda prikazivanja zaradio 77 miliona dolara, na što je Smit odgovorio: "Pitam se što smo mogli napraviti da zaradi 80 miliona."



Vil Smit. Agencije

- U tom sam trenutku počeo shvaćati da je to suptilna bolest. Kad se usmjeriš na materijalni uspjeh, ništa nije dovoljno. Nisam razgovarao ni s kim 14 dana. To mi je pomoglo da shvatim kakvo se ludilo odvija u mojoj glavi. Bilo sam na vrhu materijalnog bogatstva. Mislim da je priroda čovječanstva da shvati da je materijalni svijet nedovoljan da bi održavao našu sreću - smatra Smit.

Također je dodao:

- Nemoguće je zaštititi svoju porodicu. To je iluzija. Sigurnost je iluzija. Moramo naučiti živjeti sa spoznajom da sve može nestati u jednoj sekundi. Ako to spoznaš, kako možeš biti sretan?" zapitao se Smith.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.