NEŠTO SE KUHA

Stevandićev zastupnik isprozivao Dodikovog ministra na sjednici Predstavničkog doma Državnog parlamenta

Ova kritika ne dolazi kao preveliko iznenađenje, s obzirom na već zategnute odnose između Ujedinjene Srpske i SNSD-a u Banjoj Luci

Predstavnički dom PSBiH. Fena

N. H.

16.7.2024

Na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma PSBiH, ključne teme uključuju budžet, izmjene Zakona o VSTV-u, kao i smjenu ministra sigurnosti Nenada Nešića. 

Prema podacima, ukupni prihodi, primici i finansiranje institucija BiH iznose 1.355.400.000 KM, što je za 40 miliona više nego prošle godine. 

Također, na dnevnom redu se nalazi i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama. Rasprava je počela burno. 

Milan Petković, zastupnik iz Ujedinjene Srpske, stranke koalicionog partnera SNSD-a, pozvao je na hitno usvajanje zakona o VSTV-u, kako bi se omogućio nesmetan proces imenovanja sudija i tužilaca u Bosni i Hercegovini.

Također, Petković je uputio kritiku za ministra finansija Srđana Amidžića, zbog, kako navodi, nedostatka transparentnosti prilikom predlaganja budžeta. 

- Ne vidim razlog za hitnost donošenja budžeta kad smo imali dovoljno vremena. Iskreno, danas javno kritiziram svog prijatelja ministra finansija što nije prisutan. Nadam se da će nam se uskoro pridružiti i objasniti budžet. Ovdje se krši Poslovnik, usvajamo najvažniji dokument, a nemamo ni ministra ni predsjedavajuću. To nam pokazuje koliko nas cijene i to je vjerovatno i hvala što smo ih izabrali na to mjesto - istakao je Petković.

Ova kritika ne dolazi kao preveliko iznenađenje, s obzirom na već zategnute odnose između Ujedinjene Srpske i SNSD-a u Banjoj Luci. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.