PUBLIKA U DELIRIJUMU

Tramp se pojavio prvi put nakon atentata: "Htjeli su da bude njegova sahrana, a dobili su politički Super Boul"

Tramp se pojavio na Republikanskoj konvenciji gdje je i službeno predstavljen kao kandidat te stranke na predstojećim američkim izborima

Donald Tramp. AP

N. H.

16.7.2024

Donald Tramp (Trump) pojavio se u Milvokiju, što mu je bilo prvo pojavljivanje u javnosti koje je došlo nakon što je atentat izvršen na njega na skupu u Pensilvaniji. I, prema snimcima iz Viskonsina, dočekan je kao niko dosad.

Tramp se pojavio na Republikanskoj konvenciji gdje je i službeno predstavljen kao kandidat te stranke na predstojećim američkim izborima. 

Dramatična muzika, publika u delirijumu, animator koji se divi njegovom prkosu i kompletna dvorana na nogama. Kao američki folk junak iz priča... 

Bivši predsjednik je nosio zavoj na desnom uhu gdje mu je metak Tomasa Metjua Kruksa (Tohmas Matthew Crooks) probio kožu. 

Došetao je do VIP mjesta okružen, kako piše Daily Mail, "kraljevskom porodicom MAGA-e" (Make America Great Again, njegov dugogodišnji sloga, op.a.): Džej-Di Vensom (J. D. Vance), kojeg je izabrao kao potpredsjedničkog kandidata, sinovima Erikom i Donom, kćerkom Tifani (Tiffany), a tu je bio i Taker Karlson (Tucker Carlson), kontroverzni američki novinar. 

- Htjeli su da danas bude njegova sahrana, a umjesto toga su dobili politički Super Boul - kazala je Vong (Wong), izaslanica s Floride. 

- Mi volimo Trampa - skandirala je cijela dvorana u jednom trenutku. 

Uostalom, ako ne vjerujete, pogledajte video sami. Ovakva podrška je nezapamćena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.