TRAGEDIJA U SRBIJI

Ovo je porodica koja je stradala u požaru u Novom Sadu: Iz stana se čuli vrisci

Kako je saopćio MUP, sumnja se da je požar izazvao skuter koji je bio priključen na elektromrežu

novi sad - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Z. K.

23.8.2024

Maja S. (23), Danijel A. (29) i njihovo četvero djece starosti od dvije, četiri, pet i sedam godina nastradali su u velikom požaru koji je buknuo u njihovoj kući u novosadskom naselju Salajka. Kako je saopćio MUP, sumnja se da je požar izazvao skuter koji je bio priključen na elektromrežu.

- Maja i Danijel su živjeli skromno, bavili su se sakupljanjem sekundarnih sirovina. Od jutros je cijeli grad utihnuo, zavijen u crno poslije ovakve tragedije! Ovo se nikad nije dogodilo, ne možemo da dođemo sebi, a vjerovatno ćemo još dugo biti u stanju šoka. Sada treba pripremiti i sahrane, strašno je sve ovo - kažu komšije za "Kurir".

Pored njih je živio i Majin otac koji je pokušao macolom da sruši zid koji ih je dijelio, međutim, nije uspio da ih spasi.

- Oni su vrištali i zapomagali, a nesretni čovjek je udarao iz sve snage pokušavaju da sruši zid i izbavi ih iz plamena. U jednom trenutku ništa se više nije čulo, nijedan glas i tad je znao da je sve gotovo, da su svi mrtvi. Strašno je to što se desilo, nezapamćena tragedija - ispričale su potresene komšije za "Kurir".

Pripadnici Uprave za vanredne situacije, devet vatrogasaca sa dva vozila, ugasili su požar, a policija i javni tužilac obavili su uviđaj. Tijela nastradalih prenijeta su u Centar za sudsku medicinu, radi obdukcije, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti ovog tragičnog događaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.