LAŽIRALA DOKUMENTE

Uhapšena prevarantkinja iz Beograda: Prodala tuđi stan

Naime, S. V. je prikrila činjenicu da je, presudom Privrednog suda u Beogradu iz 2013. godine, poništeno vlasništvo njenog preduzeća

Policija na terenu. ILUSTRACIJA

A. O.

18.7.2022

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odjeljenja za borbu protiv korupcije, UKP, po nalogu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsili su osobu inicijala S. V. (1944), odgovorno lice privrednog društva ''Kablar inženjering - gradnja'', zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična djela zloupotreba položaja odgovornog lica, prevara i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Ona se tereti da je, u maju 2019. godine, u namjeri da pribavi protivpravnu imovinsku koristi za sebe i svoje preduzeće, lažno prikazala da je njeno preduzeće vanknjižni vlasnik stana u Beogradu, koji je prodala oštećenima, istovremeno navodeći javnog bilježnika da ovjeri ugovor o kupoprodaji navedenog stana sa neistinitom sadržinom o vlasništvu.

Naime, S. V. je prikrila činjenicu da je, presudom Privrednog suda u Beogradu iz 2013. godine, poništeno vlasništvo njenog preduzeća nad predmetnim stanom, koji je vraćen u vlasništvo drugog privrednog društva.

Na taj način osumnjičena S.V. je pribavila protivpravnu imovinsku korist sebi u iznosu od 5.000 eura, a svom preduzeću 35.400 eura.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.