PREDSTAVNIČKI DOM

Opozicija iz RS "spasila" Nenada Nešića

Na današnjoj sjednici nije usvojena Inicijativa, za smjenu Nešića glasalo je 25 zastupnika, 14 je bilo protiv, dok je jedan bio suzdržan

Nešić: Glasalo se o njegovoj smjeni. Armin Durgut / Pixsell

E. Ć.

16.7.2024

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine izjasnio se u drugom krugu današnje sjednici o Inicijativi za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH - smjenu ministra sigurnosti Nenada Nešića.

Nakon što na prošloj sjednici ova inicijativa nije dobila potrebnu entitetsku većinu glasova, upućena je Kolegiju Doma na usaglašavanje, ali Kolegij nije uspio postići saglasnost o njoj.

Na današnjoj sjednici nije usvojena Inicijativa, za smjenu Nešića glasalo je 25 zastupnika, 14 je bilo protiv, dok je jedan bio suzdržan.

Predlagači inicijative bili su poslanici Kluba SDA Šerif Špago, Edin Ramić, Safet Kešo, Amor Mašović, Denijal Tulumović, Nermin Mandra, Šemsudin Dedić i Midhat Čaušević.

Predlagači su u obrazloženju inicijative za smjenu Nešića naveli da je on, gostujući 21. maja ove godine u jednoj TV emisiji na TV kanalu sa nacionalnom frekvencijom u Republici Srbiji, na naročito grub način uvrijedio žrtve genocida u Srebrenici i negirao genocid nad Bošnjacima kao činjenicu dokazanu na Međunarodnom sudu pravde u Hagu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.