VREMENSKA PROGNOZA

U BiH sunčano za vikend, a onda slijede promjene

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme, najviša dnevna temperatura zraka oko 35 stepeni

A. Bešić / Avaz

N. H.

24.8.2024

U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 17. Najviša dnevna temperatura zraka oko 35 stepeni.

Trodnevna prognoza

U nedjelju 25.8.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21, na jugu zemlje do 25. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38 stepeni.

U ponedjeljak 26.8.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 26. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 37, na jugu zemlje do 39 stepeni.

U utorak 27.8.2024. u Bosni i Hercegovini veći dio dana će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 23. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Uz povoljne biometeorološke prilike i duže sunčane intervale većina populacije će se osjećati ugodno. Pojačan osjet sparine u poslijepodnevnim satima kod osjetljivih osoba mogao bi izazvati reakcije u vidu glavobolje i malaksalosti, stoga ne treba pretjerivati sa aktivnostima. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i ne pretjerivati sa aktivnostima u najtoplijem dijelu dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.