MINISTAR ODBRANE

Helez: Dužnosnici SDA u Bugojnu prilikom otvaranja nekoliko metara nekvalitetnog asfalta vrijeđaju mene i moju porodicu

Stao sam na put ruskom utjecaju, koji bi od BiH napravio rusku guberniju tako da se ni najmanje ne plašim lokalnih bugojanskih šibicara

Zukan Helez. Facebook

S. S.

prije 5 dana

Ministar odbrane BiH Zukan Helez (SDP BiH) na društvenim mrežama se osvrnuo i na lokalne izbore koje se održavaju narednog mjeseca. 

- Dok pišem ovu objavu, u toku je proces nabavke turskih bespilotnih letjelica Bayraktar za Oružane snage Bosne i Hercegovine. Činim sve što je u mojoj nadležnosti da unaprijedim Oružane snage BiH i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Ipak s vremena na vrijeme prinuđen sam se baviti i lokalnim temama, posebno u predizborno vrijeme kada po pravilu od bugojanske SDA kreću napadi na mene i moju porodicu.

Takav slučaj je u ovoj kampanji. Ponovo dužnosnici SDA prilikom otvaranju nekoliko metara nekvalitetnog asfalta izgrađenog novcem poreznih obveznika vrijeđaju mene i moju porodicu. Nervozom, galamom i vrijeđanjem pokušavaju skrenuti pažnju javnosti sa svoga nerada. Zahvaljujući njima Bugojno je danas među nerazvijenijim općinama ne samo Federaciji BiH, nego i Srednjobosanskog kantona. Njima ne valjam jer sam svojim radom pokazao da može drugačije da može bolje. Ne valjam im jer je za vrijeme dok sam bio ministar za pitanje boraca i invalida OO rata u Vladi F BiH usvojen zakon koji je omogućio da 50 000 demobilasnih boraca dobije penziju. Da nisu dobili penziju, vjerovatno bi napustili Bosnu i Hercegovinu.

Ne valjam im jer sam od Binasa, koji je bio pred stečajem, napravio najljepšu priču u Bosni i Hercegovini. Za vrijeme njhove vlasti, radnicima je dugovano 8 plata i još više toplih obroka. Sjećaju se Bugojanci posjete rukovodstva SDA, predvođene predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem i osuđenikom, a tadašnjim premijerom F BiH Fadilom Novaliće, Binasu. Samo par dana nakon te posjete Binas je napustilo 100 radnika. Danas, za malo više od godinu dana od promjene vlasti i upravljačke strukture u Binasu udvostručen je broj radnika. Radnicima su isplaćena sva dugovanja, a redovno se isplaćuju plata, topli obrok i prijevoz. Mimo redovnih primanja, svakom radniku je u ovoj godini isplaćeno 5288 KM pomoći.

Ne valjam im jer sam za vrlo kratko vrijeme koje sam proveo na poziciji ministra odbrane BiH vratio dignitet Oružanim snagama BiH. Povećane su plate pripadnicima OS BiH te konstantno kupujemo novu opremu i novo naoružanje. Ne valjam im jer sam pokazao da hoću i da znam raditi. Ja sam otac troje prekrasne djece, koja će ostati u Bosni i Hercegovini i stvarati vlastite porodice. Ponosan sam na njih. Moj brat je za našu domovinu, na prvoj liniji odbrane, dao život. Za njegov emanet, za svoju djecu i svu djecu u našoj zemlji radim sve kako bi naša domovina Bosne i Hercegovine bila jača i naprednija. Vrlo često mi je na putu jačanja Bosne i Hercegovine kriminal predstavnika SDA. To je ono što njima smeta, to je razlog zbog kojeg vrijeđaju mene i moju porodicu.

Stao sam na put Miloradu Dodiku i njegovim naporima da se razbije Bosnu i Hercegovinu. Stao sam na put implementaciji srpskog sveta, koji bi da briše Drinu kao granicu. Stao sam na put ruskom utjecaju u našoj domovini, koji bi od BiH napravio rusku guberniju tako da se ni najmanje ne plašim lokalnih bugojanskih šibicara - naveo je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.