SASTANAK U MOSTARU

Čović i Grlić Radman o predstojećim koracima i prioritetima evropskog puta BiH

Ministar Grlić Radman je naglasio kontinuiranu podršku Republike Hrvatske evropskoj integraciji Bosne i Hercegovine

Čović i Grlić Radman. HDZ BiH

FENA

23.7.2024

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Dragan Čović i ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman sastali su se u utorak u Mostaru gdje su razgovarali o predstojećim koracima i prioritetima na europskom putu Bosne i Hercegovine.

Čović je izrazio zadovoljstvo današnjim sastankom i zahvalio je Republici Hrvatskoj na prepoznavanju i razumijevanju izazova s kojima se Hrvati u Bosni i Hercegovini suočavaju, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Naglasio je kako je put ka stabilnosti, razvoju i euro-atlantskim integracijama ključan za razvoj i napredak Bosne i Hercegovine.

Ministar Grlić Radman je naglasio kontinuiranu podršku Republike Hrvatske europskoj integraciji Bosne i Hercegovine te zaštiti prava Hrvata kao konstitutivnog naroda u Bosni i Hercegovini.

Također se diskutiralo o važnosti političkog dijaloga i suradnje kako bi se ostvario napredak na putu Bosne i Hercegovine ka Europskoj uniji i NATO-u.

Ministar Grlić Radman je izrazio podršku i naglasio kako će Republika Hrvatska nastaviti pružati potporu političkim predstavnicima Hrvata u Bosni i Hercegovini te projektima od važnosti za hrvatski narod.

Zaključeno je da će se suradnja i dijalog nastaviti, s ciljem jačanja položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini i ostvarivanja europskog puta Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.