GLUMAČKI VELIKAN

Emir Hadžihafizbegović za "Avaz" o tumačenju glavnog lika u filmu nominovanom za Oskara: Ovo je najteža uloga u mojoj karijeri

U toku snimanja sam dobio i tešku upalu pluća, a zadnje dane snimanja na Pagu sam radio s povrijeđenom lijevom nogom, dodao je

Emir Hadžihafizbegović. Neva Zganec/PIXSELL

Nerma Ajnadžić

7.9.2024

Hrvatski film "Lijepa večer, lijep dan" redateljice Ivone Juke, u kojem glavnu ulogu tumači bh. glumac Emir Hadžihafizbegović, nominiran je za hrvatskog predstavnika u prestižnom natjecanju za nagradu Američke filmske akademije "Oskar".

Također, film je nominiran i za špansku nacionalnu filmsku nagradu "Goya".

Nakon što je ova vrlo pozitivna vijest ugledala svjetlo dana, kontaktirali smo Emira Hadžihafizbegovića za njegovu reakciju na još jedno priznanje njemu.

- Vijest da je film Ivone Juke „Lijepa večer, lijep dan“, u kojem igram glavnu ulogu, hrvatski kandidat za Oskara i nacionalnu španjolsku nagradu „Goya“ me zatekla u Istri, gdje boravim poslovno. Sretan sam zbog cijele ekipe jer smo film radili naporno i dugo. Zagreb, Kumrovec, otoci Krk i Pag. Bilo je velikih vremenskih oscilacija – od velike hladnoće do nesnošljivih vrućina. Snimanje je bilo i prekidano zbog produkcijskih razloga, ali, evo, finale su ove sjajne vijesti oko dvije velike nominacije – kazao je Emir Hadžihafizbegović za portal „Avaza“, pa dodao:

- To je možda i najteža uloga u mojoj karijeri. U toku snimanja sam dobio i tešku upalu pluća, a zadnje dane snimanja na Pagu sam radio s povrijeđenom lijevom nogom. Film smo okončali u novembru 2023. godine. Još nisam pogledao, ali oni koji jesu kažu da se radi o izuzetnom filmskom ostvarenju.

Hadžihafizbegović je za kraj poručio:

Čestitam svima, cijeloj ekipi. Od vozača na setu i vođi keteringa do same rediteljice i njene sestre, producentice – Ivone i Anite Juke. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.