REAKCIJA

Ajanović: Tužit ću Avdu Avdića zbog klevete!

Nisam siguran da za Avdića nezakonito ne slika, ne snima i ne radi veliki dio Obavještajno sigurnosne agencije BiH po nalogu čijeg direktora on u konačnosti provodi većinu svojih aktivnosti

Ajanović: Istražiti Avdićeve izvore informacija. Arhiv

Piše: M. Aščić

13.12.2020

Na izjavu novinara Avde Avdića da je jutros izašao na Ilidžu da traži  vehabijsku skupinu  koja fotografiše po kafanama za Muhameda Ajanovića i Adisa Drndu i da je onda slučajno sreo disciplinskog tužioca Mirzu Hadžiomerovića i člana VSTV BiH Selima Karamehića,  s kojima je popio kafu, reagirao je  prof.dr Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta u Sarajevu.

 - Avdićeva izjava samo potvrđuje njegovu klevetničku zlonamjernost i usmjerenost ka planiranoj diskreditaciji mene, svakoga ko ima veze sa mnom i svega što ima veze sa mnom što me učvrščuje u ustrajnosti da njega tužim za svaku klevetu koju iznese pa i ovu. Pod punom materijalnom, moralnom i krivičnom odgovornosti mogu izjaviti da za mene niko ne slika ništa i nikoga ali nisam siguran da za pomenutog Avdu Avdića nezakonito ne slika, ne snima i ne radi veliki dio Obavještajno sigurnosne agencije BiH po nalogu čijeg direktora on u konačnosti provodi većinu svojih aktivnosti - rekao nam je Ajanović.

Negirao je povezanost s bilo kakvim vehabijama.

- Mislim da bi bilo mnogo korisnije i interesantnije istražiti Avdićeve izvore informacija pa i ove s slike. On meni javno prigovara da se družim i poznajem ljude iz VSTV-a-a, a objavljena fotografija dokazuje da se on nalazi sa njima i sa “raspravljaju stanje u pravosuđu”. Prema onome koga će uskoro Avdić javno difamirati iz pravosudne zajednice, znat će se i posljedice današnje “neobavezne kafe". - rekao je Ajanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.