LEGENDARNI BOKSER

Majk Tajson otkrio da se boji samo jednog čovjeka: On se susretao sa smrću svakog dana

Nalijeće na kamione i aute, i još je normalan, kaže Tajson

Tajson: I njemu je poznat osjećaj straha. Platforma X

E. Ć.

23.8.2024

Legendarni Majk Tajson (Mike Tyson) se tokom karijere borio s raznim velikanima poput Ivandera Holifilda (Evander Holyfield) i Lenoksa Luisa (Lennox Lewis). Važio je za jednog od najopakijih boksera na svijetu, ali je i njemu, baš kao i svakom čovjeku, poznat osjećaj straha.

Zanimljivo, Tajson se boji kečera Majka Foleja (Mick Foley). On je otkrio to Loganu Polu (Paul) u posljednjoj epizodi podcasta Impalsive. Inače, „Čelični Majk“ ima iskustva s WWE organizacijom, sudjelovao je i u pripremama za Wrestlemaniju 14. u martu 1998. godine, a 2012. je čak i primljen u WWE kuću slavnih.

Međutim, zbog događaja tri mjeseca nakon 14. Wrestlemanije podcrtava Folija kao čovjeka koji u njemu izaziva strah. Naime, u WWE priredbi, Mankind vs The Undertaker, Folej, odnosno Mankind, je te večeri izložio tijelo ozbiljnim povredama samo kako bi zabavio publiku. Protivnik ga je bacio skoro s pet metara visokog kaveza. Nakon brojnih vratolomija je završio sa slomljenim rebrima, unutrašnjim krvarenjem, dislociranom vilicom i iščašenim ramenom.

Sve je to Tajson pratio iz prvih redova.

- Prokletstvo, bojim se tog tipa... On je iskusio smrt svakog dana u svom životu. On skače na razna sr*nja, nalijeće na kamione i aute, i još je normalan. Slomio je svaku kost u tijelu, a normalan je tip. Jednostavno ne znam zašto sam sebe toliko ne voli, odabrao je težak način za zaraditi novac – rekao je Tajson.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.