SLAVLJE

Slavni glumac Ed O'Nil iz serije "Modern Family" proslavio 74. rođendan

Dva puta nominiran za nagradu Zlatni globus

Ed O'Nil sa suprugom Ketrin. Agencije

Avaz.ba

13.4.2020

Američki glumac Ed O'Nil (O'Neill) dva puta je nominiran za nagradu Zlatni globus. Oba puta za ulogu vječno namrgođenog prodavača cipela Ela Bundija (Al Bundy), koji je mrzio svoj posao, a nije se puno bolje ni osjećao kod kuće uz lijenu suprugu Pegi (Peggy), disfunkcionalnog sina Buda i kćerku Keli (Kelly) upitne inteligencije. Ta serija mu je u potpunosti obilježila karijeru. Puno zapaženije uloge dobivao je na malim ekranima nego na filmskim platnima, a posebno često igrao je policajce.

Ipak, najviše pažnje nakon iznimno popularne serije "Love and Marrige" dobio je ulogom Džeja Pričeta (Jay Pritchett), situiranog vlasnika firme za uređenje doma, strastvenog igrača golfa i svoje tridesetak godina mlađe supruge Glorije. Džej je glava moderne porodice, popularne humorističke serije koja je prije nekoliko dana emitirala svoju posljednju od 250 epizoda, a serija je osvojila i Zlatni globus.

Ed O'Nil oženjen je glumicom Ketrin Rusof (Catherine Rusoff). Par se 1989. rastao, ali ponovo su se vjenčali 1993. i od tada su zajedno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.