Iz Vukovara uskoro stižu proizvodi koje smo dosad jeli napravljene isključivo od mesa, no ovi će biti napravljeni od - slatkovodne ribe. Riječ je o ćevapima, kobasicama, pljeskavicama i kulenu od ribe, a to su samo neki od proizvoda koji će se naći u ponudi.
Miroslav Balaž, suvlasnik proizvodnog pogona Panonica kompanija Istar agro koja će proizvoditi ove proizvode, za Osječku je televiziju rekao da su pokrenuli nešto što je novo na tržištu, prenosi Agroklub, a ćevape, kobasice, pljeskavice i kulen proizvodit će od otkoštenih fileta ribe iz Orahovice.
Dodaje i da im je budućnosti u planu razvoj primarne prerade i suradnja s lokalnim ribarima, a trenutno vlasnici pogona Goran Terzić i Miroslav Balaž ulažu u opremanje pogona kako bi mogli krenuti s većom proizvodnjom.
Pogon "Panonica" trenutno proizvodi devet proizvoda, tri okusa u tri oblika, piše Agroklub, i zapošljava tri tehnologa od kojih je jedan voditelj proizvodnje, a planiraju i nova zapošljavanja i proširenje proizvodnje, a kapacitet kilaže o kojoj razmišljaju je između 500 i hiljadu kilograma dnevno.
Osim toga, uskoro će otvoriti i maloprodajni objekt na Gradskoj tržnici Vukovar, na kojoj će građani imati priliku kupiti i probati nove, inovativne vukovarske proizvode, a najavili su i da ih planiraju plasirati i u susjedne gradove, Vinkovce i Osijek.