DIVNA GESTA

Crnogorski penzioneri šalju pomoć stradalima u Turskoj i Siriji

Upravni odbor Saveza udruženja penzionera Crne Gore na korespodentskoj sjednici održanoj jučer podržao je zahtjeve penzionera

Humana gesta penzionera u Crnoj Gori. Anadolija / CDM

E. Ć. / CDM

17.2.2023

Savez udruženja penzionera Crne Gore je odlučio da pomogne stradalim u zemljotresu tako što će izdvojiti po jedan euro od sljedeće penzije.

Upravni odbor Saveza udruženja penzionera Crne Gore na korespodentskoj sjednici održanoj jučer podržao je ove zahtjeve i jednoglasno je donešena odluka.

- Poručeno je opštinskim udruženjima da uz konsultaciju svih mjesnih udruženja donesu odluku da se članovima Saveza udruženja penzionera Crne Gore od naredne penzije odbije po jedan euro kao pomoć postradalom stanovništvu - reka oje Branko Vešović, predsjednik Saveza udruženja penzionera Crne Gore.

On je dodao kako će opštinska udružena pismeno obaviejstiti Savez udruženja penzionera da je ova inicijativa prihvaćena.

- Savez će odluku proslijediti Fondu PIO, kako bi se dogovoreni iznos od jedan euro odbio od naredne penzije i usmjerio u humanitarne svrhe postradalom stanovništvu Turske i Sirije - poručio je Vešović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.