KULTURA

U Prijedoru počeo 'ŠA Fest' uz bogat kulturni i zabavni program

Izložene fotografije nisu skenirani dokumenti

Kultura u Prijedoru. Fena

FENA

25.7.2024

 U gradu na Sani sinoć je izložbom studenata grafičkog dizajna akademija likovne umjetnosti iz Banja Luke i Novog Sada i izložbom beogradskog dizajnera Ognjena Rankovića pod nazivom "Jugo logo“ počeo 5. "ŠA Fest“.

Na Malom gradskom trgu nastupili su "HAOS animatori“ i zvijezde Đurđevdanskog festivala iz Prijedora, dok je ispred Galerije "Sreten Stojanović“ upriličena likovna radionica za najmlađe "Art kutak“.

Posjetioci su u Galeriji "Sreten Stojanović“ mogli vidjeti oko 400 logotipa iz vremena bivše Jugoslavije. Grafički dizajner Nikola Rodić, koji je otvorio izložbu, istakao je da su logotipi nastali od 1945. do 1992. godine.

-Izložene fotografije nisu skenirani dokumenti. Autor ih je ručno iscrtavao pomoću računarskih softvera, tako da je uloženo mnogo truda u njihovu rekonstrukciju - naveo je Rodić.

Popularni stand up komičar Neša Bridžis održao je u "Anti stres“ zoni svoj nastup. Istakao je da voli prijedorsku publiku.

-Čast mi je nastupati na 'ŠA Festu'. Ovo je svakako jedna otvorenija varijanta od pozorišta i ugodno se osjećam. Publika je divna - rekao je on.

Nakon Bridžisa, koncert je održao Rambo Amadeus.

Festival je nastavljan ekološkim, muzičkim i radionicama joge u "Anti stres“ zoni.

"ŠA Fest" je memorijalni festival posvećen muzičaru i likovnom umjetniku iz Prijedora Daliboru Popoviču Mikši.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.