UTRKA ZA PREDSJEDNIKA SAD

Kamala Haris dobila važnu podršku: Stigle nove ankete, ovako stvari stoje

Dio anketa ove sedmice pokazao je da Haris smanjuje zaostatak za Trampom

Kamala Haris. AP

N. H.

27.7.2024

Republikanski kandidat za američkog predsjednika Donald Tramp (Trump) rekao je da će ponovo održati skup u Batleru u Penslivaniji, gdje je izveden neuspjeli atentat na njega. 

- Vratit su će u Batler, Pensilvaniju na velik i prekrasan skup -napisao je dvije sedmice nakon atentata bivši republikanski predsjednik na društvenoj mreži "Truth Social", ne otkrivši tačan datum.

Podsjećamo, na Trampa je na skupu u Pensilvaniji tokom govora pucao 20-godišnji Tomas Metju Kruks (Thomas Matthew Crooks) kojeg je potom policija eliminirala.

Njegova protukandidatkinja na izborima u novembru, aktualna demokratska potpredsjednica SAD-a Kamala Haris (Harris), u petak je dobila podršku bivšeg predsjednika Obame i njegove supruge Mišel (Michelle) koju su neki vidjeli kao potencijalnu suparnicu Trampa.

Dio anketa ove sedmice pokazao je da Haris smanjuje zaostatak za Trampom. Istraživanje "Wall Street Journala" od petka pokazuje da Tramp sad ima 49 posto u odnosu na njenih 47. Isti medij je ranije ovaj mjesec izvijestio da Tramp vodi s 48 posto u odnosu na Bajdenovih (Biden) 42 posto.

Aktualni, 81-godišnji predsjednik iznenadno je odustao od svoje kandidature prošle nedjelje saopćenjem na platformi X. U nešto kasnijoj objavi podržao je svoju potpredsjednicu u utrci za Bijelu kuću. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.