DRŽAVNI MINISTAR

Hurtić prisustvovao početku radova na rekonstrukciji puta Mahala-Kalilo u općini Sapna

Ceremoniji je prisustvovao i načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović

Sa sastanka u Sapni. Fena

FENA

prije 5 dana

 Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić prisustvovao je danas svečanom uvođenju izvođača u radove na projektu "Rekonstrukcija lokalnog puta Sapna, lokacija Mahala - izvorište Kalilo".

Vrijednost ugovora iznosi 32.139,90 KM, od čega Fond za povratak BiH finansira 30.000 KM, dok općina Sapna sufinansira preostali iznos od 2.139,90 KM. Ovaj projekat je važan korak ka unapređenju putne infrastrukture u općini Sapna, posebno u povratničkim sredinama.

-Projekti poput ovog predstavljaju ključni dio naše misije da stvorimo bolje uslove za povratnike i sve građane u općini Sapna. Rekonstrukcija puta Mahala - izvorište Kalilo od izuzetnog je značaja za bolju povezanost i kvalitet života u ovom kraju. Sufinansiranjem od strane Fonda za povratak BiH i lokalne zajednice pokazujemo da zajedničkim snagama možemo značajno unaprijediti infrastrukturu i pružiti podršku povratnicima. Radovi koji započinju nisu samo obnova puta, već i korak ka stabilnijoj budućnosti povratničkih zajednica - kazao je Hurtić.

Ceremoniji je prisustvovao i načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović, koji je izrazio zadovoljstvo zbog početka radova i naglasio značaj ovog projekta za lokalno stanovništvo.

Projekat će značajno doprinijeti boljoj povezanosti naselja, olakšati pristup izvorištu, te poboljšati kvalitet života u ovom kraju, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.