ANALIZA

Lider DF-a javno opleo po Begiću, Zuhriću, Mešaliću: Komšić odlučio stati ukraj govoru mržnje svojih članova

Iako je Komšić godinama tolerirao huškačke ispade članova svoje stranke konačno je došao tobe

Željko Komšić. Fena

Danijal Hadzovic

prije 5 sati 39 minuta

Zla krv vlada među opcijama koje se nazivaju probosanskim, ali ja ne vidim razlog da to mora biti tako i ja vas molim da u ovoj kampanji ne padate u takvu zamku, da na mržnju odgovarate agresivno ili, ne daj Bože, također mržnjom, poručio je Željko Komšić tokom predizborne kampanje Demokratske fronte (DF) u Visokom.

Bilo je i vrijeme

Bravo, Komšiću. Konačno da opomeneš direktno i žustro svoje savjetnike i najbliže saradnike, koji već godinama sipaju najgore optužbe i izgovaraju najsmjelije gadosti o svojim političkim neistomišljenicima. 

Recimo, tvog federalnog zastupnika iz Tuzle Mahira Mešalića, koji poručuje da lider NiP-a Elmedin Konaković svaki put kad otvori usta treba biti uhapšen zbog "zagađenja zraka“.

Objava Mehalića. Screenshot

Ili udarni kadar u Kantonu Sarajevo Albina Zuhrića, koji članove trojke naziva narkokarletom, UZP-ovcima i izdajnicima. Ili, Bože pomozi, još jednog tuzlanskog udarnika Zlatana Begića, koji neistomišljenike iz drugih političkih stranaka optužuje, između ostalog, da prave "veliku Srbiju“ i "veliku Hrvatsku“, da su Čovićevi kuriri, da su islamofobi s „nula posto mozga“, naziva ih polusvijetom, a prijetio je i visokom predstavniku protjerivanjem, učestalo vrijeđa američkog ambasadora itd... I sve to na dnevnoj osnovi.

Begić: Poruke mira i ljubavi. Screenshot

Njih trojica su samo kap u moru DF-ovih kabadahija koji, što na društvenim mrežama, što u medijima, ponosno koriste ovakav rječnik i navedene kvalifikacije prema članovima drugih probosanskih stranaka.

Šala mala

Iako je Komšić godinama tolerirao ovakve i slične izljeve mržnje, lijepo je da je konačno došao tobe, pa poručio svom članstvu da prema pripadnicima drugih probosanskih opcija prestanu širiti mržnju i nastupati prema njima agresivno.

Zuhrić: Upućen u narkokartele. Screenshot

Naravno, šalimo se. Komšić je, kojeg li licemjera, zapravo u svom govoru upravo svoju stranku prepoznao kao žrtvu napada, a svojim članovima je tek poručio da na napade i uvrede ne odgovaraju. Čudi se Komšić i otkud tolika mržnja prema njemu i njegovoj stranci.

- Ne možete da shvatite da vas neko može toliko mrziti, da vas mrzi čak i više od onih koji su dokazani neprijatelji Bosne i Hercegovine - istakao je Komšić.

Stvarno neshvatljivo. Posebno kad u stranci imate takve milozvučne parlamentarce iz čijih usta teku sve sami med, mlijeko i poštovanje.

"Narko vlada"

- Trojkaški kartel radi sve što je potrebno da podijeli državu - od Šmitovih (Schmidt) odluka do Vojske Srbije u BiH. Kako bi šefovi iz Dubaija imali svoju oazu/fildžan-državicu. 

Narko vlade i državice nisu novost u svijetu, kartel ima profit 50 milijardi eura godišnje. Je li svanulo, ljudi? - ovako glasi jedna od bezbrojnih poruka Zlatana Begića, zastupnika stranke Željka Komšića koji se ne može načuditi mržnjom prema DF-u.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.