INICIJATIVA

Hurtić na otvaranju novog dječijeg igrališta u OŠ 'Vuk Stefanović Karadžić', područna škola Grapska

Hurtić je istakao da će ovakvi projekti biti prioritet i u budućnosti, s ciljem daljeg unapređenja infrastrukture u svim dijelovima BiH

Hurtić na otvaranju. Fena

FENA

11.9.2024

Učenici u Osnovnoj školi "Vuk Stefanović Karadžić", područna škola Grapska, dobili su novo dječije igralište koje će služiti kao prostor za druženje i rekreaciju, unapređujući kvalitet života u ovom ruralnom području.

Investitori projekta su Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine i Udruženje građana "Ostanak i ekonomski razvoj Grapska Gornja". Ta inicijativa predstavlja važan korak ka poboljšanju uslova za igru i razvoj djece u ovoj zajednici.

Svečanom otvorenju igrališta prisustvovali su ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, gradonačelnik Grada Doboja Boris Jerinić, direktor škole Ljubiša Blagojević, poslanik u Narodnoj skupštini RS i predsjednik MZ Grapska Amir Hurtić, roditelji i djeca, naglašavajući važnost ovakvih projekata za lokalnu zajednicu.

- Ovo igralište simbolizira našu posvećenost unapređenju života djece u ruralnim zajednicama. Kroz ovakve projekte želimo stvoriti sigurno okruženje za najmlađe i pružiti im priliku za zdrav i kvalitetan razvoj. Naša saradnja s lokalnim udruženjima, poput UG Ostanak i ekonomski razvoj Grapska Gornja, dokazuje da zajedničkim snagama možemo postići značajne rezultate za budućnost naše djece - kazao je Hurtić.

Hurtić je istakao da će ovakvi projekti biti prioritet i u budućnosti, s ciljem daljeg unapređenja infrastrukture u svim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Novo igralište rezultat je uspješne saradnje između državnih institucija i lokalne zajednice, sa ciljem da se mladima pruži sigurnije i poticajnije okruženje za rast i razvoj, saopćeno je iz Kabineta ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlida Hurtića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.