VEĆ BIO PRIVOĐEN

Sirijac (26) priznao da je ubio troje ljudi u Njemačkoj: Predao se, odjeća mu je bila krvava

Povrijeđeno je osam osoba, od kojih četiri teže

S mjesta brutalnog napada. AP

N. Aj.

25.8.2024

Muškarac osumnjičen za smrtonosni napad nožem na festivalu u Solingenu, u zapadnoj Njemačkoj, za koji je odgovornost preuzela Islamska država, uhapšen je u subotu, rekao je regionalni ministar unutarnjih poslova Herbert Reul.

- Onaj kojeg smo tražili cijeli dan nedavno je bio u policijskom pritvoru u našim prostorijama. Upravo smo uhapsili pravog osumnjičenog - rekao je ministar unutarnjih poslova Sjeverne Rajne-Vestfalije Herbert Reul na javnoj televiziji ARD i precizirao da istražitelji imaju "dokaze".

U napadu nožem u petak u gradu Solingenu na zapadu Njemačke ubijene su tri osobe, a povrijeđeno osam. Među hiljadama gledatelja na lokalnoj zabavi u petak navečer ubijena su dvojica muškaraca u dobi od 56 i 67 godina, kao i 56-godišnja žena, a povrijeđeno je osam osoba, od kojih četiri teže. ISIL je preuzeo odgovornost za napad.

Policija je nakon napada, dok se još tragalo za pravim počiniteljem, privela 15-godišnjaka za kojeg je tvrdila da bi mogao biti povezan s napadačem jer je navodno viđen kako razgovara s njim. Potom je izvršila drugo hapšenje u sklopu policijske operacije u domu za izbjeglice u Solingenu.

Osumnjičeni za napad nožem u gradu Solingenu na zapadu Njemačke 26-godišnji je Sirijac i priznao je zločin, saopćile su vlasti u nedjelju.

Osumnjičeni se sam predao i priznao zločin.

List Spiegel je, pozivajući se na neidentificirane sigurnosne izvore, rekao da je odjeća osumnjičenika bila umrljana krvlju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.