LEGENDA MILANA

Kako će Zlatan reagovati na ove riječi: "Ibrahimović je genije, ali ne znam šta on radi"

Zlatan je genije i bit ću mu zahvalan do kraja života jer je zbog ljubavi prema Milanu pristao da se vrati, promijenivši noviju historiju kluba, ali..

Ibrahimović: Savjetnik gazde "Rosonera". Platforma X

E. Ć.

prije 5 dana

Čuveni hrvatski fudbaler i bivši sportski direktor Milana Zvonimir Boban kritikovao je legendu "Rosonera" Zlatana Ibrahimovića.

Boban je istakao da je prijatelj s Ibrahimovićem i da mu je zahvalan što se na ljeto 2021. vratio na San Siro, jer je donio šampionski mentalitet u svlačionicu, ali da mu nije jasno šta sada radi.

- Zlatan je genije i bit ću mu zahvalan do kraja života jer je zbog ljubavi prema Milanu pristao da se vrati, promijenivši noviju historiju kluba i svih nas. 

Ali, sad mi nije jasno šta on radi, koje su njegove odgovornosti i na osnovu kojih kompetencija treba suditi o njegovom poslu. Nadam se da ih je razumio, jer će na kraju biti suđeno njemu, a ne Džefriju Monkadi (Geoffrey Moncada, tehnički direktor Milana).

Toliko se toga moglo izgraditi na temeljima tima koji je osvojio Skudeto i igrao polufinale Lige prvaka, za mene je to bila kolosalna greška - rekao je Boban u intervjuu za "Gazzettu dello Sport“.

Proslavljeni Hrvat trenutno radi kao komentator na "Sky Sportu", dok je Ibrahimović po završetku igračke karijere postavio savjetnik u Milanu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.