KOMENTAR DANA

Lideri smo!

Vi, iz čijih ruku se Sarajevo izmigoljilo nakon decenija vladanja i uništavanja (čitaj SDA), dugujete odgovore građanima

Armin Durgut / PIXSELL

Nerma Ajnadžić

26.7.2024

Lideri smo u propuštenim prilikama. Da ne kažete da je Bosna i Hercegovina uvijek i u svemu na posljednjem mjestu. Razglasite na sva zvona i, ako možete, dičite se time.

A i ne morate. Dovoljno je što se drugi naslađuju našim propastima. Nekada manjim, nekada većim, ali nas uvijek pomalo vuku ka nekom novom dnu.

Koliko smo samo puta posljednjih sedmica čuli to da je i/ili da će BiH propustiti priliku. Ne zahvaljujući građanima, to je sigurno. Hajde, naši vrli političari propuštaju prilike da učine život stanovnika jedine nam domovine boljim, da smanje razliku između prosječne plaće i potrošačke korpe, da se osjećamo sigurno u domovima, gradovima, mjestima gdje živimo.

I kao šlag na tortu – ogromni fijasko s Reformskom agendom i još jednom propuštenom prilikom da dobijemo novac od Evropske unije (kojeg nemamo na pretek i koji nam sigurno treba). Milioni su u pitanju! Zamislite šta smo mogli sa 70 miliona eura uraditi. Možda makar dio prekrasnog Počitelja, kojeg decenijama zanemarujete, očuvati i sačuvati. Možda. To je samo jedan primjer.

Milijarda eura ukupno u okviru Plana rasta EU planirana je za BiH. Prva tranša – piši propalo. Imamo još malo vremena da osiguramo ostatak novca.

Ne, nemamo – već vi imate. Vi koje smo vas birali, vi koji medije koristite za prepucavanja, a ne javljate se kad se „problematična pitanja“ postavljaju i kad se ima nešto konkretno za reći. Posebno vi iz čijih ruku se Sarajevo izmigoljilo nakon decenija vladanja i uništavanja (čitaj SDA), pa su sada vaši poslušnici blokirali Reformsku agendu.

E vi! Vi pogledajte u oči ljudima i recite zašto nećemo imati bolje puteve, bolju konekciju sa susjednim državama, restaurirane stare, historijske gradove, bolje uniforme za naše časne policajce, bolje edukacije, neophodne medicinske aparate, lijekove i šta sve ne.

Na vaše obraze još jedna propuštena prilike ode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.