NAKON ROČIŠTA

Muriz Memić: Alisa me tužila za klevetu, a sada je na robiji, mislila je da će se izvući

Dokazali smo da nije bila saobraćajna nesreća, dokazat ćemo da je bilo ubistvo, dodao je

Muriz Memić. Avaz

23.7.2024

U Općinskom sudu u Sarajevu danas je održano ročište po tužbi Alise Mutap o kleveti Muriza Memića. Danas je na ročištu saslušan svjedok odbrane, a nakon završenog ročišta, za "Avaz" je govorio Muriz Memić. 

On je otkrio sva dešavanja sa današanjeg ročišta.

- Svjedok je bio Mulaosmanović. On je meni 6. februara ispričao kakva je to porodica, da je kriminalna, da je on to čuo. To je komšiluk, to je mahala. Dženan je nastradao 8. februara. Sve je tačno što je meni ispričao, a kroz ovih devet godina smo dokazali o kakvoj se porodici radi. Alisa je mene tužila za klevetu, a Alisa je trenutno na robiji. Ona odgovara, a mislila je da će se izvući. Vidite, evo, njeni advokati koji je zastupaju. Ne znam čiji je to interes. Ja imam svoje dostojanstvo. Za ovih devet godina sam pokazao da ne dam svoje dostojanstvo, iako su me pokušali isprovocirati danas u sudnici – pričamo o ubistvu djeteta, o mrtvom djetetu, a advokat Dragović se smije. Moj advokat Feraget je pokušao prekinuti, opomenuo ih je. A to nije prvi put, ovo je po ko zna koji put da se podsmjehuju. Zna Dragović kada je pričao da su bitne pare. Ljudi su mu govorili: „Što to radiš, dijete je ubijeno?“, a on kaže: „Bitne su pare“. Imam i tu informaciju. Suvišno je njih komentarisati. Ja idem dalje, sigurno neću stati. Ipak, teža je krivična prijava, nego prijava za klevetu. Ja sve što sam čuo, to sam ispričao – i ko je Alisa i ko je njena porodica. Dva momka su ubijena od njenih sestara, Dženan je treći. Javnost to zna, ali ne znaju svi. Tri momka su nastradala od te porodice. Doći će na red opet i Alisa u istragu za ubistvo i ostali pomagači – kazao je Muriz Memić.

Na današnjem ročištu, svjedok je tvrdio da je otac Alise Mutap, Zijad Mutap, nečastan čovjek, na šta je Memić kazao:

- To je poznato Sarajevu, a i šire, o kome se radi – Zijadu Mutapu. Njega je Sud BiH oslobodio, ali mene to ne čudi. Tamo ima korumpirane sudije, koje su otišle u penziju, kao što je sudija Perić. Imao je potrebu iz penzije da se javi kako mu je žao što je Alisa osuđena. A njegova poruka meni kada ih je oslobodio, da budem uporan i da istrajem, da je pravda spora. Kakvu pravdu mogu očekivati, kada on žali kada je neko presuđen. Znamo njegove bliske veze s Ivanom Petković i sa ostalim. Ja ću na kraju uspjeti i na kraju ću dokazati. Pored svih korumpiranih ljudi, a znate da smo najkorumpiranija država u regionu, mi smo do ovdje uspjeli doći. Dokazali smo da nije bila saobraćajna nesreća. Dokazat ćemo da je bilo ubistvo. Ja znam, ja sve imam, ali hoću da to država uradi. Da država pokaže – istakao je Muriz Memić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.