NAJMASOVNIJA TRKA DO SADA

Na Međunarodnoj trci prijateljstva Goražde 5K 27. jula više od 350 trkača

I ove godine trka je organizirana u susret internacionalnom Festivalu prijateljstva, a očekujemo oko 350 učesnika iz 14 zemalja

Međunarodna trka. Fena

FENA

21.7.2024

U Goraždu će se 27. jula održati četvrta Međunarodna trka prijateljstva Goražde 5K koja će okupiti više od 350 najboljih trkača iz BiH i regiona.

Najmasovnija trka do sada

U Atletskom klubu Goražde koji je organizator ovog sportskog događaja ističu da će ovo biti najmasovnija trka do sada.

- I ove godine trka je organizirana u susret internacionalnom Festivalu prijateljstva, a očekujemo oko 350 učesnika iz 14 zemalja na glavnoj trci gdje će biti izuzetno jaka konkurencija s obzirom da su svoj dolazak najavili najbolji trkači iz BiH i regije – kazao je predsjednik AK Goražde Zaim Šuman.

Tradicionalno i ove godine bit će organizirane trke za djecu u svim kategorijama

- Za dječije trke imamo prijavljenih 250 učesnika iz 12 gradova a oni će se takmičiti u šest kategorija. Uz pomoć sponzora osigurali smo i bogat nagradni fond, kako za glavnu trku, najbolje Goraždane na trci tako i u dječijoj konkurenciji. Bit će to prelijep događaj na obalama Drine uz neizostavno druženje i pozitivnu energiju – naveo je Šuman.

Dionica kao i prošle godine

Podsjetio je da će učesnici glavne trke trčati istu dionicu kao i prošle godine, obalama Drine, sa startom i ciljem u ulici Zaima Imamovića, dok će dječije trke biti održane u Omladinskoj ulici. Iz Atletskog kluba Goražde pozvali su građane da i ove godine budu dobri domaćini

- Ne sumnjamo da će Goraždani i ove godine biti naš “vjetar u leđa” jer još uvijek nam je u sjećanju izjava prošlogodišnje pobjednice koja je rekla da nešto slično nije doživjela, da skoro na svakom metru budu ljudi koji aplaudiraju, pružaju podršku trkačima. Imajući u vidu da će ovo do sada biti najmasovnija trka na Drini, zasluge za to imaju i naši sugrađani zahvaljujući pruženom gostoprimstvu i pozivamo ih da i ovoga puta na dionici trke eventualno postave punktove sa vodom, a vozače molimo da se strpe jedan sat vremena kada će biti blokiran saobraćaj na određenim lokacijam” – poručili su iz Atletskog kluba Goražde.

Manifestacija počinje dječijim trkama od 17.30 sati dok će glavna trka 5K biti održana u 19 sati.

Titulu najbržeg u trci Goražde 5K od prošle godine brane Uroš Gutić iz Nevesinja u muškoj te Alma Hrnjić u ženskoj konkurenciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.