SPAS OD VRUĆINA

Gradske bazene u Zenici dnevno posjećuje od 500 do 1.000 uglavnom mlađih kupača

S obzirom na to da je danas prvi radni dan u sedmici i da se pojavljuje naoblaka, trenutno je na bazenima manje kupača nego u danima vikenda

Gradski bazen zenica. Vehid Begunić / Fena

FENA

24.7.2023

Gradski bazeni Zenica ovog ljeta predstavljaju spas od vrućina za mnoge građane tog grada, ali veliki kompleks koji sadrži četiri bazena uglavnom koristi mlađa populacija, potvrdio je Feni Mugdim Elezović iz Javnog preduzeća za upravljanje sportskim objektima u Gradu Zenici.

Tri velika bazena

S obzirom na to da je danas prvi radni dan u sedmici i da se pojavljuje naoblaka, trenutno je na bazenima manje kupača nego u danima vikenda, a posjeta je na nivou posjete iz proteklih sezona.

- U zavisnosti o toga da li je radni ili neradni dan, ali uglavnom na dnevnom nivou imamo od 500 do 1.000 posjetilaca, kojima su dostupna tri velika i jedan bazen za najmanju djecu. Naš kompleks ima i terene za odbojku na pijesku te košarku, koji su im također dostupni, kao i bife sa osvježavajućim pićima te hranom, a gostima su za iznajmljivanje dostupne i ležaljke - navodi Elezović, napominjući kako ni ove godine nisu mijenjali cijene ulaznica.

Tako dnevna ulaznica (od 10 do 19 sati) za odrasle košta četiri, a djeca uzrasta do 15 godina plaćaju dvije KM. Poludnevna karta, koja se prodaje od 15 sati, za obje kategorije je dvostruko niža.

- Zbog niže cijene, ali i nakon povratka ljudi s posla, mnogo više posjetilaca imamo poslije 15 sati. Bazeni se zatvaraju u 19 sati i nemamo organizirano noćno kupanje. Uskoro ćemo imati turnir u odbojci na pijesku - najavljuje Elezović.

Čista voda

Zenički su bazeni, nakon dugog kišnog perioda, s radom počeli 22. juna, te su od tada imali 20 radnih dana, dok zbog kiše deset dana nisu mogli raditi.

- Voda je čista i sanitarno potpuno ispravna. Upravo smo imali posjetu inspekcije, kojoj smo prezentirali nalaze vode - ističe Elezović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.