UGOVORI O DODJELI

Potpisani Ugovori o dodjeli plastenika sa dodatnom opremom za plastenik na području općine Stari Grad

Načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić potpisao je ugovore sa kandidatima koji su ispunili uslove propisane Javnim pozivom

Potpisani Ugovori o dodjeli plastenika sa dodatnom opremom za plastenik na području općine Stari Grad. Općina Stari Grad

prije 2 dana

U sali Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo danas je organizovano potpisivanje Ugovora o dodjeli plastenika površine 50 m2 i 30 m2 sa dodatnom opremom za plastenik.

Načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić potpisao je ugovore sa kandidatima koji su ispunili uslove propisane Javnim pozivom.

"Projekt podjele plastenika građanima u Općini Stari Grad ima izuzetan značaj za našu zajednicu. Kroz ovu aktivnost, pružamo podršku lokalnim poljoprivrednicima i građanima koji se bave uzgojem vlastite hrane. Na taj način, ne samo da potičemo ekonomski razvoj, već i promovišemo održivu poljoprivredu i smanjenje ekološkog otiska”, istakao je načelnik Čengić.

Općina Stari Grad - Avaz
Općina Stari Grad - Avaz
Općina Stari Grad - Avaz
Općina Stari Grad - Avaz
Općina Stari Grad - Avaz

Podjela plastenika omogućava građanima da proizvode svježe, organsko povrće, doprinosi zdravijem načinu života i jača osjećaj zajedništva unutar općine. Kroz ovaj projekt, ulažemo u bolju i održiviju budućnost za sve nas.

Ranije je usvojen i Pravilnik o utvrđivanju uslova, postupka i kriterija za ostvarivanje prava na dodjelu plastenika sa dodatnom opremom za plastenik na području Općine Stari Grad Sarajevo, na osnovu kojeg je komisija dala Prijedlog rang liste i donijeta je Odluka o izboru kandidata.

Općina Stari Grad - Avaz
Općina Stari Grad - Avaz
Općina Stari Grad - Avaz
Općina Stari Grad - Avaz
Općina Stari Grad - Avaz

Prema ovome, pravo na dodjelu ostvarilo je 73 korisnika.

Dodjela kandidatima vršit će se sukcesivno, po provedenom postupku javne nabavke u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i raspoloživim sredstvima u budžetu Općine, a u skladu sa ostvarenim bodovima prijavljenih na ovaj Javni poziv.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.