SARAJEVO

Počinju radovi na još jednom milionskom projektu u Starom Gradu

Ove godine u školske objekte na području naše općine se ulaže oko 7 miliona KM, rekao je Čengić

S potpisivanja ugovora. Općina Stari Grad

jučer

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić potpisao je danas Ugovor o izvođenju radova na sanaciji fasade i zamjeni vanjske stolarije na JU Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatsnosti Sarajevo, zajedno sa gradonačelnicom Benjaminom Karić, ministricom Naidom Hota-Muminović i izvođačima radova NEIMARI d.o.o. Sarajevo.

Lijepa slika Sarajeva

Ukupna vrijednost ugovora je oko dva miliona KM.

- Ove godine u školske objekte na području naše općine se ulaže oko 7 miliona KM. Pored obrazovnog procesa ovaj objekat će mnogo značiti za lijepu sliku Sarajeva. Kada se ovdje izvrši rekonstrukcija saobraćajnice, trotoara i tramvajskih šina, i uz renoviranu zgradu, ovaj dio našeg grada će mnogo ljepše izgledati - naglasio je načelnik Čengić.

Osim važnosti poboljšanja uslova za odvijanje obrazovnog procesa i energetske efikasnosti, obnova ove zgrade ima i estetski značaj jer se radi o prelijepom nacionalnom spomeniku BiH.

Opravdana sredstva

Gradonačelnica Karić istakla je kako je sanacija fasada u gradskoj jezgri projekat na kojem Grad Sarajevo istrajava već treću godinu zaredom.

- Zahvaljujući dobroj saradnji sa Općinom Stari Grad i Ministarstvom odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo iznašli smo sredstva, završili procedure, a već naredne sedmice planiramo uvesti izvođače u same radove. Projekat je veoma skup, ali sam sigurna da su ta sredstva opravdana, ne samo iz estetskih razloga, već i zbog sigurnosti učenika i osoblja ove škole - rekla je ovim povodom gradonačelnica Karić.

Ranije je potpisan i Sporazum o zajedničkoj saradnji na ovom projektu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.