SUPER-G U KVITFJELU

Poznat startni broj Elvedine Muzaferije, osiguran i TV prijenos

U dosadašnjim utrkama Muzaferija je prikupila ukupno 102 boda u Svjetskom kupu

Muzaferija: Nastupa u norveškom Kvitfjelu. Instagram

2.3.2024

Na zvaničnoj internetskoj stranici Međunarodne skijaške federacije (FIS) objavljena je startna lista prve od dvije Super-G utrke Svjetskog kupa koja će biti održana danas od 11 sati u norveškom Kvitfjelu.

Najuspješnija bh. alpska skijašica Elvedina Muzaferija nalazi se u trećoj jakosnoj skupini i startat će s brojem 25.

Inače, današnji Super - G, kao nadoknada jedne od dvije otkazane utrke u Val di Fasi proteklog vikenda, najavljen je umjesto spust utrke koja je bila u kalendaru, ali za njeno održavanje nisu ispunjeni osnovni uvjeti.

Naime, posljednja utrka spusta prije završnice Svjetskog kupa za žene otkazana je danas, nakon što je loše vrijeme onemogućilo održavanje zvaničnog treninga, što jeste preduvjet za održavanje takmičenja u ovoj disciplini.

Ovim otkazivanjem, najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica Elvedina Muzaferija, koja je u prethodnim utrkama skupila 69 bodova u spustu te se pozicionirala na 23. mjesto u ukupnom poretku discipline, ovjerila je svoju kartu u završnicu Audi FIS Ski Svjetskog kupa, a koja će biti održana u austrijskom Zalbahu od 22. do 24. marta.

Nedugo zatim, Međunarodna skijaška federacija donijela je odluku da se u Kvitfjelu u subotu i nedjelju, održi dupli Super-G, što je dodatna šansa za našu najbolju takmičarku, koja u ovoj disciplini trenutno kotira na 29. poziciji, s 33 osvojena kup boda.

U dosadašnjim utrkama Muzaferija je prikupila ukupno 102 boda u Svjetskom kupu, a obje Super –G utrke u subotu i nedjelju, 2. i 3. marta, u prijenosu Eurosport kanala možete pratiti od 11:00 sati.

Kompletnu startnu listu pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.