ENGLESKA

Čelzijev fudbaler zbog rasizma razmišlja o promjeni reprezentacije

Hudson Odoi ne želi doživjeti isto što i Rašford, Sančo i Saka

Hudson Odoi: Ima samo tri nastupa za Englesku. TWITTER

E. Ćosić

15.7.2021

Čelzijev talentovani fudbaler Kalum Hudson Odoi (Callum) razmatra opciju promjene reprezentacije. Sjajni igrač ne želi doživjeti da ga rasistički vrijeđaju kao Markusa Rašforda (Marcus Rashford), Džejdona Sanča (Jadon Sancho) i Bukaja Saku (Bukayo), pa bi mogao reprezentaciju Engleske zamijeniti Ganom.

On je inače rođen u Gani, a navodno je nedavno i boravio u toj državi gdje se susreo sa predsjednikom Akufom Adom. Predsjednik je pozvao ministra sporta da učini sve što je neophodno da fudbaler Čelzija zaigra za Ganu.

Hudson Odoi inače ima tri nastupa za Englesku, ali i dalje ima opciju promjene, pod uslovom da više ne igra za reprezentaciju "Tri lava". U slučaju promjene reprezentacije, morao bi pričekati do novembra naredne godine zbog FIFA-inih pravila koje dozvoljavaju promjenu reprezentacije onda kada prođu tri godine od posljednjeg nastupa za jednu reprezentaciju.

Odoi je posljednji put za Englesku igrao 2019. godine. U trijumfu protiv Kosova (4:0) u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrao je 59 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.