SAOPĆENJE

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio predstavnike Gorske službe spašavanja

Nastavak institucionalne podrške

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

19.7.2024

Danas je gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, ugostio predstavnike Gorske službe spašavanja Zenica, predvođene načelnikom stanice Kenanom Hrustanovićem. Tokom susreta, članovi GSS-a su uručili zahvalnicu i poklon gradonačelniku Kasumoviću kao izraz zahvalnosti za njegovu podršku i kooperativnost.

Načelnik Hrustanović istakao je važnost prisutnosti GSS-a Zenica, naglašavajući da su postali prepoznatljivi ne samo u gradu, već i širom Bosne i Hercegovine. Posebno je istakao njihovu ulogu tokom operacija kao što su Turska i Marš mira u Srebrenici, gdje su pokazali visok nivo obučenosti i spremnosti.

Gradonačelnik Kasumović je izrazio svoje duboko zadovoljstvo zbog jačanja partnerstva sa Gorskom službom spašavanja, naglašavajući da su njihovi članovi postali simbol spremnosti i efikasnosti u hitnim situacijama.

"Zaista sam ponosan na rad Gorske službe spašavanja grada Zenica. Njihov doprinos je neizmjeran, kako u lokalnoj zajednici, tako i u širem kontekstu. Spašavanje ljudskih života u kriznim situacijama je njihova svakodnevna misija, koju obavljaju sa izuzetnom posvećenošću i profesionalizmom. Njihov trud i hrabrost su nešto što treba da se poštuje i podržava", istakao je gradonačelnik Kasumović.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio predstavnike Gorske službe spašavanja: Nastavak institucionalne podrške. Grad Zenica

Gradonačelnik je također naglasio važnost daljnjeg unapređenja uslova rada za Gorsku službu spašavanja, uključujući planove za izgradnju nove zgrade na Smetovima, kao i osiguravanje najsavremenije opreme za njihove operacije. "Naš cilj je da im omogućimo sve potrebne resurse kako bi mogli efikasno odgovoriti na sve izazove i krizne situacije sa kojima se suočavaju," dodao je Kasumović.

Pored toga, gradonačelnik je najavio i intenziviranje saradnje sa Republikom Turskom u oblasti spašavanja, kao dio nastojanja da se unaprijede kapaciteti i standardi GSS-a Zenica.

Predstavnici GSS-a su izrazili svoju zahvalnost gradonačelniku i Gradskoj upravi Zenice na podršci koju kontinuirano pružaju njihovom radu. Naglasili su da su poboljšanja koja su postignuta rezultat intenzivne saradnje i razumijevanja između lokalne administracije i GSS-a.

Ovaj susret je dodatno učvrstio partnerske odnose između Grada Zenice i Gorske službe spašavanja, naglašavajući zajednički cilj - sigurnost i dobrobit građana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.