SPORTSKE PRIČE

Benjamin Šehić, bh. MMA borac, uoči nove borbe za "Avaz": Često se desi da vi ne birate profesiju, već profesija izabere vas

Uvijek sam psihički spreman na borbu, moja politika ide tako da dva borca uđu u kavez, a da jedan izađe

Benjamin Šehić. Instagram

M. Durak

22.7.2024

Benjamin Šehić, bosanskohercegovački MMA borac, 27. jula ima novu borbu. Tim povodom govorio je za "Dnevni avaz".

Otkrio nam je kako teku pripreme i da li je psihički spreman za meč koji će biti 27. jula kada će se boriti protiv Arslana Bilalova.

- Uvijek sam psihički spreman na borbu, moja politika ide tako da dva borca uđu u kavez, a da jedan izađe. Želim da likvidiram protivnika, što i pokazujem na mečevima gdje sam svaku pobjedu dobio završnicom. Izuzetno sam spreman, imam jakog protivnika, ali mislim da ga mogu savladati u prvoj rundi – rekao je Šehić za "Avaz“.

Trenutno je u Parizu

Također nam je otkrio kako se odlučio baviti ovim sportom.

- Često se desi da vi ne birate profesiju, već profesija izabere vas. Ja sam jednostavno bio talentovan za ovo i spletom određenih okolnosti sam se upustio u profesionalne vode. Radio sam brazilsku džiu-džicu na jako visokom nivou, gdje sam shvatio da imam talenat i zašto ga ne bih iskoristio – dodaje Šehić za "Avaz“.

27. jula bori se protiv Arslana Bilalova. Facebook

Rekao nam je da mu je brat, koji se također bavi istim sportom, velika podrška.

- Ovo je sport koji je u najvećem rastu od svih sportova, po popularnosti najviše ide ka vrhu. Moj brat mi je velika podrška i pomoć u svakoj borbi.

Gdje god mogu stavim ga kod sebe u korner i isto tako gledamo uvijek da jedan drugom maksimalno pomognemo – kaže Šehić.

Planovi za budućnost

Za kraj je otkrio kakve planove i ciljeve ima za budućnost.

- Planovi u budućnosti su jednostavni, svako ko pristane da se bori sa mnom, pristajem i da tako dođem do cilja da uzmem pojas. Cilj je jako jednostavan, trud, rad su mukotrpni, pripremam se jako.

U Parizu sam, imam jak tim iza sebe, ali se sve vraća na vas. Sve dok imate dvije ruke i dvije noge ne dozvolite da vam iko kaže šta možete, a šta ne. Ti si taj koji sebi može reći mogu li ili ne mogu. Ja znam da mogu i spreman sam na bilo kakvu vrstu izazova.

MMA volim zato što je to izazov gdje vi sebe testirate, pristajete da budete testirani, ovo je sport gdje imamo materijal i dokaz kada je neko nešto uradio i gdje je uradio. Ja inače jako volim istinu i zaljubljenik sam u istinu – kaže na kraju razgovora Benjamin Šehić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.