NJEMAČKA TRKAČICA

Mnogi je nazivaju najljepšom olimpijkom: Evo ko je ona

Bila je dio reprezentacije koja je bila druga u disciplini štafeta 4x400 metara na Evropskom prvenstvu u atletici do 20 godina 2017.

Alisa Šmit (Alica Schmidt) - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
El. T.

26.7.2024

Svečana ceremonija otvaranje Olimpijskih igara u Parizu je u toku. Ovo je prvi put da se ceremonija otvaranje neće održati na stadionu, nego na rijeci Seni.

Tim su se povodom brojni mediji raspisali o 25-godišnjoj njemačkoj trkačici koja se na Olimpijske igre u Parizu plasirala u mješovitoj štafeti Njemačke 4x400 metara. Alica Schmidt po mnogima je najljepša olimpijka, a mnogi je nerijetko nazivaju jednom od najljepših sportašica na svijetu, piše index.hr

Bila je dio reprezentacije koja je bila druga u disciplini štafeta 4x400 metara na Evropskom prvenstvu u atletici do 20 godina 2017. i treća u istoj disciplini na Evropskom prvenstvu u atletici do 23 godine 2019. Osim u svijetu sporta, veoma je aktivna na društvenim mrežama, a na Instagramu ima više od pet milijuna pratitelja.


Dobila je ponudu pozirati za Playboy, no Alica je to odbila. "Fokusirana sam na sport, želim da to svi znaju. Svoje fotografije objavljujem sama. Uz dobar izgled treba imati još nešto, kod mene je to atletika. Dolazi mi dosta nemoralnih ponuda u privatnim porukama. Ne zamaram se previše s tim", ispričala je u jednom intervjuu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.