OSAM DANA MAGIJE

Večeras počinje Sarajevo Film Festival: Građane i posjetioce očekuju dobri filmovi i mnogo zabave

Bh. prijestonica najljepša je u ovo doba godine, u doba kada se održava SFF

Sve spremno za SFF. SFF

A. O.

11.8.2023

Od trenutka dizanja zavjese za 29. izdanje Sarajevo Film Festivala (SFF), koje se održava od 11. do 18. avgusta, dijele nas sati, a magija počinje večeras.

Bh. prijestonica najljepša je u ovo doba godine, u doba kada se održava SFF.

Građani Sarajeva i drugi gosti od ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, kao i prethodnih godina, očekuju dobre filmove i dobru zabavu.

Postavljen crveni tepih

Povodom ovogodišnjeg 29. Sarajevo Film Festivala, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, ispred Narodnog pozorišta u srijedu je i zvanično postavljen “red carpet” (crveni tepih) s motivima tradicionalnog bosanskog ćilima, kojim će narednih dana prošetati mnoge poznate ličnosti iz BiH i svijeta.

Premijerom filma "Poljubite budućnost" (Kiss the Future) u režiji Nenada Čičina-Šaina (The Time being), čiji scenarij potpisuju Čičin-Šain i Bill Carter (Miss Sarajevo) večeras počinje SFF.


Producenti filma "Poljubite budućnost" su Met Dejmon (Matt Damon) i Ben Aflek (Affleck) za Pearl Street Films i Sarah Entoni (Anthony) za Good Wolves Production.

Više od 220 filmova

Na 29. izdanju SFF-a bit će prikazano više od 220 filmova iz cijelog svijeta, a čak 49 premijera iz regije Balkana. Projekcije filmova bit će prikazane na više od 30 lokacija u Sarajevu, a brojne projekcije bit će prikazane i u Mostaru i Tuzli.

Ovogodišnje izdanje SFF-a trajat će do 18. augusta, kada će na zatvaranju Festivala ispred Vječne vatre nastupiti ukrajinski elektronski dvojac "Artbat".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.