DRAMA U LOZNICI

Cure novi detalji likvidacije Fatona Hajrizija: Ispalio rafal u patrolu, još jedan policajac za dlaku izbjegao smrt

Faton Hajrizi je tokom bjekstva pitao mještanina, koji ga je i prijavio policiji, kojim putem da krene

Drama u Loznici. Dijana Bogosav, Društvene mreže / Ringier

S. S.

20.7.2024

Fatona Hajrizija je policija ubila jučer u napuštenoj fabrici u okolini Loznice zbog toga što je zapucao na njih kada su htjeli da ga uhapse zbog ubistva policajca Nikole Krsmanovića (34) i ranjavanja njegovog kolege Vjekoslava Ilića (50), a prema saznanjima, jednom policajcu, koji se nalazio u patroli u trenutku pucnjave, metak je prošao pored glave.

Policajcu u patroli na koju je pucao Faton metak prošao pored glave, on je bio previše precizan, što vjerovatno znači da je znao u koga želi da puca, rekao je izvor Blica.

Podsjetimo, ministar policije Ivica Dačić izjavio je jučer na mjestu gdje je likvidiran ubica policajca Faton Hajrizi da će tražiti Njemačkoj da izruči Artana Hajrizija, Fatonovog brata koji je pucao u Loznici.

Krađa dokumenata ili laž?

– Fatonov brat je lagao da mu je ovaj ukrao dokumente. On mu ih je poslao u Srbiju – rekao je jučer Dačić.

Ubica policajca Faton Hajrizi likvidiran je u napuštenoj fabrici nedaleko od mjesta gdje je ubio policajca Nikolu Krsmanovića (34) i ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića (50).

Prema saznanjima, on je odbijao da se preda i u policajce koji su ga hapsili je ispalio veliki broj hitaca.

Faton Hajrizi je tokom bjekstva pitao mještanina, koji ga je i prijavio policiji, kojim putem da krene.

– Bio sam pored puta, tu u avliji. Čovjek ide i nosi crni kaput ovako preko ruku, kratkih rukava i ima flašicu vode. Pita mene nešto, a ja mu kažem idi pravo dole, ja mu vičem pravo dole Montenegro i on ode. Tada se umiješala policija i tu je počela pucnjava. Tu je on prvi počeo da puca. Pojedinačno, pa je počeo rafal. I eto, to je sve – rekao je muškarac.

Ubica policajca Nikole Krsmanovića pretrčavao je ulicu kada je naišla policijska patrola i odmah zapucao u njihovom pravcu.

Moguće izručenje

Zoran R. koji je uhapšen u Bijeljini zbog sumnje da je pomogao ubici policajca u Loznici Fatonu Hajriziju, sproveden je jučer u zgradu Republičkog javnog tužilaštva u Banjoj Luci.

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP RS i Žandarmerije predali su ovo lice tužilaštvu, uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu teško ubistvo u vezi sa pomaganjem.

Zoran R. će nakon saslušanja u Republičkom tužilaštvu biti sproveden u Sud BiH radi određivanja ekstradicije.

Zoran R. je uhapšen u jednom ugostiteljskom objektu u Račanskoj ulici u Bijeljini. Prema informacijama, taksista je u svojoj izjavi u policiji rekao da mu je ubica Faton Hajrizi tražio da ga odveze do Trbušnice, kako bi odatle mogao da nastavi dalje do Bijeljine, gdje mu se, kako se pretpostavlja, nalazio jatak sa kojim je prethodno kontaktirao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.