Hladni dani nam tek stižu, a s njima dolazi i vrijeme prehlada i sezonskih virusa. Umjesto industrijskih suplemenata i lijekova, predlažemo vam da potražite rješenje u prirodi, i napravite dobar narodni lijek, savjetuju stručnjaci. Bijeli luk je odavno poznat po svojim nevjerovatnim protivupalnim dejstvom, a u narodu se naziva i prirodnim antibiotikom. Također, med je jedan od najzdravijih prirodnih proizvoda za organizam, tako da će kombinacija bijelog luka i meda zasigurno biti dobitna.
Prepreka kod korištenja bijelog luka je neprijatan miris i težak ukus, ali u kombinaciji s medom bit će manje ljut, i neće jako mirisati. Bijeli luk u medu je odlično sredstvo za borbu protiv virusa, prehlada i gripa, kao i jačanje imuniteta, a priprema se jednostavno. Jednu teglu napunite oguljenim bijelim lukom koji ste malo zgnječili kako bi pustio sok, i prelijte domaćim medom. Teglu zatvorite i odložite na hladno mjesto. Povremeno lagano promućkajte teglu.