SAVJETI

Ne držite hranu pod folijom

Prekrivanje jela aluminijskom folijom ostavlja dovoljno zraka bakterijama i pogoduje njihovom razmnožavanju

Ovakav način skladištenja jela je štetan. Ilustracija

Z. K.

19.11.2020

Mnogi samo u frižider ubace posudu s hranom i prekriju je aluminijskom folijom. Ali, istraživanja su pokazala da je ovakav način skladištenja jela štetan. Neke bakterije ostaju na namirnicama i nakon kuhanja, a mrvice hrane na sobnoj temperaturi odlična su podloga za ove mikroorganizme koji se brzo razmnožavaju. 

Prekrivanje jela aluminijskom folijom ostavlja dovoljno zraka bakterijama i pogoduje njihovom razmnožavanju. Bolje rješenje je hranu čuvati u posudama u koje neće ulaziti zrak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.