PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić stigao u Rašku: Čekaju se Srbi sa barikada, uskoro počinje njihov razgovor

Kakva god odluka našeg naroda bude bila, prihvatit ću je, bit ću uz njih, poručio je Vučić

Vućić: Uvjeren sam da je danas dobar dan za Srbiju. Instagram

H. J. I.

28.12.2022

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sletio je u Rašku. Srbi s Kosova tražili su dodatno vrijeme da razgovaraju sa Srbima na barikadama i očekuje se i njihov dolazak na razgovor s predsjednikom. Vučić će ih čekati koliko god bude bilo potrebno. 

- Opet na putu za Rašku gdje ću razgovarati sa Srbima sa Kosova. Znajući da oni, sve do konačnog oslobođenja, nikada neće biti zadovoljni nijednom odlukom, čiste savjesti i obraza, idem pred njih, uvjeren da je danas dobar dan za Srbiju, da smo sačuvali mir i dobili garantije za bezbjednost i opstanak Srba. Kakva god odluka našeg naroda bude bila, prihvatit ću je, bit ću uz njih i čuvat ćemo srpsko jedinstvo - napisao je Vučić na Instagramu.


Kako je najavio direktor Kancelarije za Kosovo Petar Petković, Vučić će helikopterom otputovati na administrativni prelaz, prenosi Kosovo online.

On će sačekati zaključke Srba sa barikada i odgovarati na njihova pitanja. Prihvatio je njihov zahtjev da dođe i odgovara na pitanja i sasluša šta imaju da mu poruče, a očekuje se da će Vučić iznijeti tada i svoj stav po tim pitanjima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.