SRBIJANSKI PREDSJEDNIK

Vučić poslije hapšenja na Kosovu najavio: Obratit ćemo se za 72 sata, Srbija je uvijek za dijalog

Ja sam uvijek spreman za to, ali Srbija neće dozvoliti progon i pogrom srpskog stanovništva

Vučić na sastanku s Lajčakom. Instagram

E. Ć.

prije 7 dana

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se nakon što je lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević uhapšen u Kosovskoj Mitrovici.

Vučić je objavio kako se danas sastao sa evropskim posrednikom za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i američkim ambasadorom u Beogradu Kristoferom Hilom (Christopher Hill).

U objavi na društvenim mrežama najavio je da će se u naredna 72 sata obratiti javnosti i da će govoriti o onome što Srbija "zahtijeva zbog suštinskog i brutalnog napada na srpsko stanovništvo na sjeveru Kosova".

- Imat ćemo mnogo bitnih sastanaka, jer moramo da se borimo za poziciju Srbije u svijetu, da tražimo saveznike. Na tom planu i po tom pitanju radit ćemo sve što je moguće, jer je sada potpuno jasno da Kurti želi uništenje i progon srpskog naroda i mislim da to nije jasno samo nama, već i svima drugima.

U situaciji smo da Srbi ne mogu da urade ništa što svako u savremenom svijetu može i sve to zahvaljujući ilegalnim, kriminalnim i protivzakonitim odlukama Aljbina Kurtija, a da pri svemu tome iz Evrope i Kvinte dođu samo riječi osude, a na djelu se ne vidi ništa.

Sa ozbiljnim mjerama obratit ćemo vam se u naredna 72 sata. Srbija je uvijek za dijalog, ja sam uvijek spreman za to, ali Srbija neće dozvoliti progon i pogrom srpskog stanovništva - poručio je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.