KULTURNA MANIFESTACIJA

Koncertom Narodnog orkestra Mostar zatvoreno "Mostarsko ljeto 2024"

'Mostarsko ljeto' jedna je od najstarijih kulturnih manifestacija sa područja Bosne i Hercegovine s obzirom na to da datira još od 1979. godine

Manifestacija Mostarsko ljeto. Facebook

FENA

12.8.2024

Koncertom Narodnog orkestra Mostar na trgu Musala u nedjelju završena je međunarodna kulturna manifestacija ''Mostarsko ljeto 2024''.

Manifestaciju je zatvorio ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Adnan Velagić, kazavši kako je ona vrijedna svake pažnje s obzirom na vremenski kontinuitet kojim se raspolaže, priopćili su u ponedjeljak organizatori.

- ‘Mostarsko ljeto' kulturni je događaj koji, zaista, svake godine podiže ljestvicu te mislim da će u narednom razdoblju, uz podršku svih institucija, ali i drugih, podići ljestvicu još više. Smatram da će kulturne prilike u Mostaru u narednim godinama biti još bolje - istaknuo je Velagić.

Ovom prilikom, upriličena je i dodjela zahvalnica pokroviteljima ovogodišnje manifestacije, i to ministru Velagiću, zatim predsjedatelju Skupštine HNŽ-a Džaferu Aliću, dok je uime Grada Mostara zahvalnica dodijeljena predsjedniku Odbora za društvene djelatnosti Grada Mostara Mirzi Drežnjaku. Zahvalnice je uručila koordinatorica ''Mostarskog ljeta'' Nataša Jekić.

- 'Mostarsko ljeto' jedna je od najstarijih kulturnih manifestacija sa područja Bosne i Hercegovine s obzirom na to da datira još od 1979. godine. Tijekom ovogodišnjeg 'Mostarskog ljeta' publika je imala priliku uživati u više od 30 različitih kulturnih sadržaja, od koncerata, kazališnih predstava, promocija knjiga do književnih večeri, izložbi, javnih predavanja - naglasila je Jekić.

Nakon uvodne svečanosti, upriličen je koncert Narodnog orkestra Mostar čiji su članovi istaknuti glazbenici i pjevači grada Mostara i okoline. Udruženje je osnovano 2021. godine s ciljem očuvanja i njegovanja narodne i tradicionalne glazbe ovih prostora.

Narodni orkestar Mostar. vijesti

Organizatori manifestacije ''Mostarsko ljeto'' su Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište u Mostaru, Muzej Hercegovine Mostar, Narodna biblioteka Mostar i Pozorište lutaka u Mostaru. Pokrovitelji manifestacije su Grad Mostar, Skupština HNŽ-a i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, a sponzor je kompanija BH Telecom, navodi se u priopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.