U OKVIRU MOSTARSKOG LJETA

U Narodnom pozorištu Mostar odigrana komedija „Državni lopov“

Ogromno je bogatstvo za glumca imati takvu predstavu i igrati u istoj, rekao je Muharemović

Detalj iz predstave "Državni lopov". Mostarsko ljeto

FENA

14.7.2024

Na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru, u okviru međunarodne kulturne manifestacije „Mostarsko ljeto“, u subotu je odigrana gostujuća predstava „Državni lopov“, autora Fadila Hadžića, u režiji kolektiva, nastala u produkciji Studio Teatra.

- Zaista sam sretan što smo ove godine dio manifestacije "Mostarsko ljeto". Divno je biti dio tih ljetnih programa, zato što su netakmičarskog tipa i namijenjeni su isključivo publici, onako za njihovu dušu, da se u ovim toplim, vrelim danima malo opuste i razgale, tako da sam sretan da smo sa ovom predstavom tu večeras - istaknuo je direktor Studio Teatra i jedan od glumaca iz predstave Nusmir Muharemović.

Komedija Studio Teatra „Državni lopov" jedna je od najstarijih živih predstava u BiH.

- Što se tiče predstave, igramo je 19 godina i odigrali smo je preko 400 puta u 20 država svijeta. Ogromno je bogatstvo za glumca imati takvu predstavu i igrati u istoj - zaključio je Muharemović.

Pored Muharemovića, u predstavi igraju Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

“Mostarsko ljeto” nastavlja se u utorak, 16. jula, izložbom radova Salima Obralića iz fundusa Bošnjačkog instituta Sarajevo i promociji likovne monografije Salima Obralića koja će biti održana u Muzeju Hercegovine Mostar s početkom u 20 sati, najavili su organizatori.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.