POTVRDIO INFORMACIJU

Podignuta optužnica protiv predsjednika SDS-a: On poručio da to ima političku pozadinu i da iza svega stoji funkcioner SDA

Alen Seferović je čovjek koji je glavni organizator najveće izborne krađe u RS u vrijeme referenduma u Tesliću

Milan Miličević. Dejan Rakita / PIXSELL

S. S.

22.8.2024

Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv predsjednika SDS-a Milana Miličevića. Ovu informaciju potvrdio je lider SDS-a na svom Facebook nalogu, nazvavši je spektakularnom viješću koju će pojedini jedva dočekati.

Podsjetimo, Miličević je krajem jula saslušan u Republičkom javnom tužilaštvu RS u svojstvu osumjičenog nakon što je jedan od investitora u Tesliću prijavio da mu Miličević kao načelnik općine opstruiše izgradnju objekta.

Nakon što je optužnica podignuta, kazao je da je sve ovo davno dogovoreno i precizno tempirano, te da ima političku pozadinu.

- Režiseri isti i u isto vrijeme. Tajming - početak predizborne kampanje. Ne postoje vaši milioni, poslovni prostori i položaj da bih sageo glavu! Ne bih pristao biti kao one glavonje koje su prodale obraz. Ne bih pristao biti nesposbnjaković kojim manipulišete. Nikada - poručio je Miličević, pa nastavio:

Naveo je i koga smatra odgovornim za to što je optužnica podignuta.

- Ovaj put iza optužnice stoji Alen Seferović, povjerenik SDA za Teslić. Čovjek koji je glavni organizator najveće izborne krađe u RS u vrijeme referenduma u Tesliću. Njegov glavni prijatelj u ovom režiranju je Radislav Đurić Raša koji je općinu ogolio za milione. Tu je neizostavno i Srđan Klječanin Rufi, još jedan od organizatora brojnih kriminalnih radnji i čovjek koji uništava šume i rude Teslića i cijele RS. Njihova dalja pohlepa dobija nova krila. Ponovo tuži opštinu i traži milione. Svakom nepotkupljivom čovjeku gađenje je osnovna emocija kada shvati ko su oni koji tuže i šta im je motiv. Šta bi tek radili da se dokopaju opštinske vlasti u Tesliću - napisao je Miličević.

Rekao je da ga ovo neće pokolebati u daljoj borbi.

- Kada bih posustao osramotio bih grobove svojih roditelja i svoje prijatelje koji su život dali za Republiku Srpsku. Kada bih odustao bio bih kao one glavonje ili oni koji nemaju šta reći i koji pričaju tišinom. To bi značilo da su me uplašili ili kupili. Nisam čovjek koji odustaje i koji se boji. Nemam strah ni od čega jer znam da su oni sposobni na sve, pa čak da nam plaše i djecu. Nemam strah ni od njihovih optužnica, namještaljki, prisluškivanja, ucjena i prijetnji, medijskog linča - kazao je predsjednik SDS-a.

Miličević je tokom saslušanja rekao da se ne osjeća krivim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.