TRAGEDIJA U SARAJEVU

Poznat termin dženaze djevojčici (2) koju je automobil usmrtio u Bojničkoj ulici

Policija uhapsila vozača koji je Mercedesom udario dijete na prilaznom putu

Policija privela vozača. Avaz

7.5.2024

Velika tragedija dogodila se jučer u ulici Bojnička kojom prilikom je u saobraćajnoj nesreći poginula dvogodišnja djevojčica. 

Kako portal "Avaza" saznaje dženaza nastradaloj djevojčici N. B. bit će klanjana sutra 8. maja u 14 sati na gradskom groblju Vlakovo.

Podsjećamo, na području općine Ilidža prekjučer je u ulici Bojnička 34-godišnji muškarac A. H. autom udario dvogodišnje dijete koje je na mjestu nesreće preminulo. Nesreća se desila 6. maja u 17.45 sati na prilaznom putu prema dvorištu kuće u ulici Bojnička, gdje je dijete Mercedesom udario A. H. iz Sarajeva.

- U ovoj saobraćajnoj nesreći od zadobivenih povreda na mjestu nesreće je smrtno stradalo dijete - pješak (2022.), čiju smrt je konstatirao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo - saopćeno je iz MUP-a KS.

Istog dana, u 21.15 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja a u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje javnog saobraćaja uhapšen 34-godišnji vozač A. H. i predat u prostorije za zadržavanje MUP-a KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.