REAKCIJE

Žarko Laketa za "Avaz": Vijest da sam napadnut u Mostaru nije tačna, tada sam se nalazio u Sarajevu

Laketa izražava svoje ogorčenje zbog plasiranja ovakvih lažnih vijesti i apeluje na medije da se pridržavaju novinarske etike

Žarko Laketa. Ministarstvo sigurnosti BiH

26.7.2024

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH, Žarko Laketa za "Avaz" je poručio da kategorički demantuje lažnu vijest koja je danas objavljena u medijima, a koja tvrdi da je jutros oko 11.00 sati napadnut u Terenskom centru Službe za poslove sa strancima u Mostaru.

- Naime, u trenutku kada se, prema tim neistinitim navodima, desio napad, direktor Laketa je bio na službenom sastanku sa svojim saradnicima u svom kabinetu u Sarajevu, što može biti potvrđeno od strane svih prisutnih na sastanku. Ovakve neistinite informacije ne samo da narušavaju ugled Službe za poslove sa strancima i njenog direktora, već i uznemiravaju javnost. Direktor Laketa izražava svoje ogorčenje zbog plasiranja ovakvih lažnih vijesti i apeluje na medije da se pridržavaju novinarske etike i provjeravaju informacije prije nego što ih objave - naveli su iz Službe za poslove sa strancima BiH.

Napominju da direktor Laketa nije bio u TC Službe u Mostaru u spomenuto vrijeme, te je svaka insinuacija o njegovom fizičkom napadu potpuno neutemeljena i neistinita.

- Služba za poslove sa strancima BiH poduzeće sve potrebne korake da zaštiti ugled svojih službenika i institucije te će protiv odgovornih za širenje ovih lažnih informacija biti poduzete odgovarajuće pravne mjere - istakli su iz Službe.

Podsjećamo, prema navodima BN portala, Josip Kvesić je upao u kancelariju u kojoj je boravio Laketa i verbalno i fizički nasrnuo na njega, no da Laketa ovaj slučaj nije prijavio policiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.