U ULICI BOJNIČKA

Muškarac na Ilidži usmrtio dvogodišnje dijete

Smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo

Dijete preminulo na mjestu nesreće. Avaz

D. R.

7.5.2024

Na području Općine Ilidža jučer je u ulici Bojnička 34-godišnji muškarac A. H. autom udario dvogodišnje dijete koje je na mjestu nesreće preminulo.

- Dana 06.05.2024.godine, u 17.45 sati, na kolovozu prilaznog puta prema dvorištu kuće u ulici Bojnička, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do udara i obaranja na kolovoz pješaka-djeteta od strane putničkog motornog vozila „Mercedes“, kojim je upravljao A.H., rođen 1990. godine, iz Sarajeva - saopćeno je iz MUP-a KS.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, od zadobijenih povreda, na mjestu nesreće je smrtno stradalo dijete – pješak (2022), čiju smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. 

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS, kojeg su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo stalnih sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke. 

- Istog dana, u 21.15 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja (član 336. stav 4. KZ FBiH), a u vezi sa krivičnim djelom Ugrožavanje javnog saobraćaja (član 332. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZ FBiH), slobode je lišen 34-godišnji vozač A.H. i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo - naveli su iz MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.