OKONČANA ISTRAGA

Stefan Delić optužen za likvidaciju Miroslava Milinkovića na Sokocu

Optužnicu potvrdio Okružni sud u Istočnom Sarajevu

Privođenje Stefana Delića. Facebook

B. C.

5.9.2023

Stefan Delić zvani Kurda (30), optužen je za ubistvo Miroslava Milinkovića kojeg je usmrtio hicem iz pištolja u ulici Cara Lazara u Sokocu. Optužnicu protiv njega podiglo je Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, a potvrdio Okružni sud u Istočnom Sarajevu.

Osim za ubistvo terete ga i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija. Ubistvo je počinjeno  7.  juna oko 18 sati na  Sokocu, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Ustočno Sarajevo.

Ispalio tri hica

Kako se navodi prvo je došlo do kraće prepirke optuženog Delića i Milinkovića koji je prethodno u toj ulici prilikom nailaska, zaustavio VW Tiguan u kojem se nalazilo i suvozač B.D. iz Sokoca.

- Oštećeni je izašao iz vozila i pošao u pravcu osumnjičenog koji je bio u društvu sa K.S. Tada je Delić u namjeri da ga liši života, iz pištolja ispalio najmanje tri hica prema oštećenom kojeg je jedan hitac pogodio u lijevu polovinu leđa, te mu nanio teške, po život opasne tjelesne povrede, razorenje plućnog tkiva - navodi se u optužnici.

Ranjen u pucnjavi

Nakon toga Milinković udaljava od vozila te iz pištolja "CZ", kalibra devet milimetara, puca prema Deliću koji koji usljed razmjene vatre zadobija povredu u predjelu desnog ramena. Milinković se uspio vratiti do auta ali je od povreda nanesenih vatrenim oružjem pao pored auta te preminuo na licu mjesta. 

Delić se tada, zajedno sa K.S. udaljava do ugostiteljskog objekta "Iceberg" u ulici Glasinačka.

Delić je pištolj "CZ M70", kalibra 7,65 milimetara, predao bratu D. B. koji je oružje bacio u neposrednoj blizini navedenog ugostiteljskog objekta, u dvorištu kuće u ulici Glasinačka opština Sokolac, u kojoj niko ne boravi. Delić nije imao dozvolu za pomenuti pištolj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.