SAOPĆENJE

Zenica se sprema za “6. dane planinara” na Lastavici

Podrška gradonačelnika Fuada Kasumovića i bogat program za ljubitelje prirode

Zenica se sprema za “6. dane planinara” na Lastavici: Podrška gradonačelnika Fuada Kasumovića i bogat program za ljubitelje prirode. Grad Zenica

D. P.

18.7.2024

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je predstavnike Gradskog planinarskog saveza Zenica i planinarskih društava "Mladost" i "Čolan" kako bi razgovarali o podršci Gradske uprave planinarskoj zajednici Zenice. Fokus razgovora s Ratkom Antunovićem, Seadom Alijagićem i Sinanom Gluhićem bio je na realizaciji manifestacije "6. dani planinara Zenice", koja će se održati od 16. do 18. avgusta na Lastavici, nakon jednogodišnje pauze.

Manifestacija, koju organiziraju društva "Mladost" i "Čolan", privlači ljubitelje prirode, djecu i porodice, a gradonačelnik Kasumović i Gradska uprava su i ove godine glavni pokrovitelji.

"Ova manifestacija nije samo planinarska, već je otvorena za sve koji vole prirodu, djecu i kompletne porodice posebno. Ponosni smo što podržavamo ovaj projekat koji doprinosi našem gradu i njegovoj promociji kao destinaciji s bogatim prirodnim i rekreativnim potencijalima", izjavio je gradonačelnik Kasumović.

Finansiranjem će se omogućiti nabavka profesionalnih planinarskih ruksaka za najmlađe učesnike, koji će organizovano pješačiti od Postojne do Lastavice i učestvovati u različitim aktivnostima. Program manifestacije obuhvata pješačenje za odrasle i djecu, edukativne sadržaje, sportska takmičenja, druženje uz vatru, zajednički ručak i promociju planinarskih potencijala Zenice.

Zenica će još jednom biti domaćin nezaboravnog događaja koji okuplja ljubitelje prirode svih generacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.