VANREDNA SJEDNICA

Ništa od protesta penzionera 3. oktobra

Donijeli odluku o pomjeranju termina, a Vladi FbiH dali priliku da realizuje preuzete obaveze

Penzioneri. Fena

Meliha Smajkic

prije 7 sati 34 minute

Na današnjoj vanrednoj sjednici Upravnog odobora Saveza udruženja penzionera FBiH donesena je, kako saznajemo, odluka o prolongiranju mirnih protesta koji su bili planirani 3.oktobra pred zgradom Federalne vlade u Sarajevu.

Kako nam je rečeno, Upravni odbor je, na osnovu izvještaja pregovaračkog tima Saveza o zaključcima koji su usvojeni na sastanku s predstavnicima Vlade FBiH, a koji je održan u utorak, 17. septembra, kao I saopćenja Federalnog ministarstva rada I socijalne politike o tom sastanku, podržao postignuti dogovor.

- Upravni odbor će biti uporan u zahtjevu da se taj dogovor realizuje. Poštujući zaključke Skupštine saveza I uvažavajući dogovor koji je postignut na pregovorima s Vladom FBiH, kao I termin održavanja lokalnih izbora u BiH, Upravni odbor je donio odluku o prolongiranju, odnosno, pomjeranju termina održavanja planiranih protesta penzionera, a kako bi se i Vladi FBiH pružila prilika da realizuje preuzete obaveze - rečeno nam je iz UO Saveza.

U slučaju da Vlada FBiH ne ispoštuje postignuti dogovor, Upravni odbor Saveza će odrediti novi termin i održati mirne proteste penzionera.

Također, na današnjoj sjednici Upravni odbor je ispred Saveza predložio članove za radnu grupu koju će formirati Vlada FBiH, a koja će raditi na izmjenama i dopunama Zakona o PIO.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.