U 84. GODINI

Preminuo bivši gradonačelnik Bihaća Omer Đug

Đug je bio načelnik Bihaća u dva mandata, član Vlade i ministar za energetiku i industriju SR BiH u periodu od 1982. do 1986. godine

Đug: Od 1987. do 1989. godine obnašao je funkciju člana Predsjedništva Savezne konferencije SSRN-a u Beogradu, zadužen za poslove privrede, poljoprivrede i sela i ekologije. Facebook

E. Ć.

18.6.2022

U Bihaću je jučer preminuo bivši gradonačelnik i ministar energetike i industrije Omer Đug u 84. godini.

Đug je bio načelnik Bihaća u dva mandata, član Vlade i ministar za energetiku i industriju SR BiH u periodu od 1982. do 1986. godine. 

Rođen u Glamoču, ali je osnovnu i srednju školu završio u Bihaću, u kojem je proveo veći dio svog života. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, na kojem je stekao i zvanje magistra ekonomskih nauka.

Od 1987. do 1989. godine obnašao je funkciju člana Predsjedništva Savezne konferencije SSRN-a u Beogradu, zadužen za poslove privrede, poljoprivrede i sela i ekologije. 

Bio je direktno uključen u izbor Ante Markovića za predsjednika savezne vlade SFRJ. Radio je na promociji njegovog programa ekonomskih reformi. U 29. godini je bio poslanik u Saveznoj skupštini SFRJ, u srednjim godinama predsjednik Skupštine saveza energetičara SR BiH. 




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.