ODRŽANA SVEČANOST

Na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću upriličen prijem novih studenata

Vršilac dužnosti dekana Islamskog pedagoškog fakulteta Izet Terzić je studentima uputio riječi podrške ohrabrivši ih na njihovom putu traženja znanja

S prijema. FENA

FENA

prije 3 sata 44 minute

Na Islamskom pedagoškom fakultetu Univerziteta u Bihaću danas je upriličena svečanost prijema novih studenata koju su, pored dekana i profesora ove visokoškolske ustanove, prisustvovali predstavnici Univerziteta Bihać i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona.

Studentski dom

Studentima se obratio prorektor za finansije i razvoj Fadil Islamović, koji je govorio o ozbiljnosti menadžmenta Islamskog pedagoškog fakulteta koji je pridružena članica Univerziteta čiji je osnivač Rijaset Islamske zajednice u BiH, te da je to jedini fakultet koji ima studentski dom u okviru kojeg studenti mogu samostalno organizirati svoj život.

- Mi smo ovaj fakultet uvijek smatrali jednim biserom u nizu koje okuplja Univerzitet Bihać i očekujemo da zaista budete neko ko je primjer i uzor na koji ćemo se pozivati kada budemo druge upućivali kako da žive i kako da se ponašaju u društvu - poručio je prorektor Islamović, poželjevši dobrodošlicu studentima i poželjevši im sreću u studiranju i životu.

Predstavnica Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a Adisa Eminoglu navela je da će ova generacija studenata studirati po pravilima novog Zakona o visokom obrazovanju u okviru kojeg je omogućeno osam umjesto dosadašnjih šest ispitnih rokova.

- Vjerujem da je to dovoljno vremena da uspijete položiti sve ispitne predmete koje odslušate u ovoj akademskoj godini. Također smo produžili apsolventski staž ali do tada imate puno vremena. Možete očekivati od Ministarstva podršku u narednom periodu kada su stipendije u pitanju što vas očekuje početkom nove kalendarske godine i aktivno ćemo raditi da vam sufinasiramo pravo na ishranu i studentski smještaj, te na taj način olakšamo finansiranje studija vašim roditeljima - kazala je Eminoglu.

Riječi podrške

Vršilac dužnosti dekana Islamskog pedagoškog fakulteta Izet Terzić je studentima uputio riječi podrške ohrabrivši ih na njihovom putu traženja znanja. Istakao je značaj spoja pedagogije, psihologije i teologije kao nauka koje u jednoj edukativnoj akademskoj sinergiji nudi studij na ovom fakultetu.

- Ovdje ćete imati priliku da stičete znanja od naših profesora, koja će vas oplemeniti i usmjeriti u vašem daljnjem životu. Nemojte misliti da su oni koji završe fakultet sve naučili. Mi smo osobe, predavači koji nude određena znanja i smjernice da se više nauči jer uvijek će biti nešto što treba naučiti. I mi profesori smo u poziciji da svakodnevno nešto novo saznajemo i naučimo - poručio je Terzić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.